Svenska läkaresällskapet

Förtydligande om förmåner som ingår i olika kategorier av medlemskap, beslutade av SFMIs styrelse 2017-10-30 

Medlemskap SFMI
Enligt stadgarna inväljs medlem av föreningens styrelse efter registrering/ansökan.
Årsavgiften (beslutas av årsmötet)
Senior medlem (över 65 år) 150 kronor
Ordinarie enskilt medlemskap 300 kronor
Student 0 kronor i upp till tre år *
Juridisk person 2000 kronor

*Studentmedlemskap
Högskolestuderande på grund- eller forskarutbildningsnivå inom IT/informatikområdet har möjlighet till ett fritt medlemskap i SFMI under 3 år, under förutsättning att ett intyg från institutionen inskickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. inom 30 dagar från ansökan om medlemskap har blivit godkänt. Intyg skall skickas in varje år som man avropar studentmedlemskap. Uteblivet intyg inom 30 dagar leder till att ordinarie avgift (300 kronor) debiteras. Medlemskapet övergår senast fjärde året till ett ordinarie medlemskap utan ytterligare ansökan.

Medlemsförmåner
Enskilda medlemskap (senior, ordinarie och student) ger möjlighet att beviljas resestipendier (se stipendieregler) och ger möjlighet inom de volymgränser som finns att få rabatterad deltagaravgift på föreningens mötesaktiviteter. Rabatterade platser tilldelas i turordning som anmälan, inklusive betalning görs. Vid gränsdragning avgör bokförd betalning. Rätt till rabatterad plats förutsätter betald medlemsavgift vid anmälningstillfället. Enskilda medlemmar får också automatiskt utskick av nyhetsbrev mm under förutsättning att aktuell e-postadress uppdateras. Ändringar mottas via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Medlemskap för juridisk person ger möjlighet till rabatterad deltagaravgift på föreningens aktiviteter upp till 6 personer vid varje tillfälle under förutsättning att det totala antalet rabatterade platser ej överskrids. Anmälningar om rabatterade platser tilldelas i turordning som anmälan, inklusive betalning görs. Vid gränsdragning avgör bokförd betalning. Rätt till rabatterad plats förutsätter betald medlemsavgift vid anmälningstillfället.

Nyheter

Vill du föreläsa på Vitalis?

Vitalis har förlängt sista datumet för föreläsningsförslag till Vitalis 2018, Nordens ledande eHälsomöte. Senast 24 november behöver de ha ditt förslag! Läs mer och skicka in ditt förslag här!

Vitalis 2018 kommer fokusera extra på några teman och ser gärna fler bidrag inom dessa:

* Implementering
* Kommunal eHälsa och socialtjänst
* Psykisk ohälsa

Socialstyrelsen söker läkare för arbete med Ordinationsorsak

Socialstyrelsen söker nu läkare, helst med specialistkompetens, som kan hålla informationen för kodsystemet Nationell källa för ordinationsorsak uppdaterad och kvalitetssäkrad på löpande basis. Arbetet innebär också att ge användarstöd till hälso- och sjukvårdsverksamheter som vill implementera kodsystemet samt bidra i den strategiska utvecklingen av kodsystemet.

Sabine Koch ny ordförande i IMIA

SFMI gratulerar professor Sabine Koch, tidigare ordförande i SFMI, till att nu ha blivit vald till nästa ordförande i IMIA, International Medical Informatics Association. IMIA har en viktig roll internationellt i tillämpning av ny teknik och informatik inom hälso- och sjukvården och i klinisk forskning. Vi är övertygade om att Sabine Koch kommer att göra ett strålande jobb som nästa IMIA ordförande.

Jobba med bioinformatik i Schweiz?

SFMI har fått tips om två heltidstjänster inom bioinformatik i Schweiz. Det är SIB, Swiss Institute of Bioinformatics som söker två heltider med placering i Basel, med tillträde så snart som möjligt. Läs mer i bifogade pdf-filer!

Health Research Data Coordinator

Bioinformatics Workflow Developer

SFMI har begränsade möjligheter att förmedla den här typen av information, men om det är av stort intresse för våra medlemmar och besökare på vår webbsajt kan vi eventuellt göra detta mera systematiskt! Ge gärna återkoppling till oss via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Resestipendium 2017

Läs Rebecka Janols Reseberättelse från Informatics for Health 2017, Manchester, England här
Rebecka Janols, PhD vid Institutionen för Samhällsmedicin och rehabilitering Umeå Universitet har mottagit SFMIs resestipendium.